Turnéstart för digital agenda.

http://www.regeringen.se/sb/d/15708/a/183758

”Örebro är första stoppet på den turné som kommer att pågå under första halvåret 2012. Syftet med turnén är att träffa såväl politiska beslutsfattare som företrädare för närings- och samhällsliv och uppmärksamma de län och regioner som påbörjat arbetet med att ta fram en egen regional agenda. Nästa turnéstopp blir i Malmö i februari.

- För att verkligen sätta it i människans tjänst behöver den nationella digitala agendan också omvandlas till skräddarsydda regionala digitala agendor. Det förutsätter ett starkt lokalt och regionalt engagemang. Det finns i Örebro och därför är det en bra start på turnén, säger it- och energiministern Anna-Karin Hatt.

Många län och regioner gör redan ett fantastiskt arbete. Andra behöver göra mer. It- och energiminister Anna-Karin Hatt lanserar i och med den kommande turnén ett signatärskap där län och regioner kan signera en avsiktsförklaring om att ta fram en regional digital agenda i bred samverkan med olika samhällsaktörer.

Regeringen har också beslutat att ge Länsstyrelsen i Örebro län i uppdrag att ge vägledning och information till län, regioner och kommuner om hur man kan ta fram en digital agenda.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>